Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Feestelijke opening herdenkings- tentoonstelling Theo Wolvecamp 25-02-2015

Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Wolvecamp is er op de eerste verdieping van het Rabotheater een herdenkingstentoonstelling ingericht met schilderijen, tekeningen en fotomateriaal. De tentoonstelling is samengesteld door Henk Lassche.

Op zondag 8 maart a.s. is om 15.00 uur de feestelijke opening van deze tentoonstelling. De tentoonstelling wordt geopend door burgemeester Schelberg. Henk Lassche geeft een toelichting op het leven en werk van Theo Wolvecamp.

Omvangrijke oeuvre Theo Wolvecamp
Dit jaar is het 90 jaar geleden dat Theo Wolvecamp aan de Buitenweg in Hengelo werd geboren. Wolvecamp zou uitgroeien tot één van de belangrijkste abstracte schilders van Nederland. In 1948 richtte hij samen met Appel, Constant, Corneille, Rooskens en Brands de Experimentele Groep Holland op. Deze groep ging op in de internationale Cobra Groep welke in november van dat jaar in Parijs werd opgericht. Er volgden verschillende spraakmakende tentoonstellingen van deze groep, met in 1951 de slotmanifestatie in het Belgische Luik.

Na een jaar Parijs en een aantal maanden Bretagne komt Theo Wolvecamp definitief terug naar Hengelo. Hier werkte hij tot aan zijn dood in 1992 voornamelijk buiten de publiciteit, in de luwte achter zijn atelierdeur, aan een omvangrijk oeuvre.

De expositie zal tot eind december te zien zijn en is te bezichtigen door de bezoekers van voorstellingen in de grote zaal van het Rabotheater. Op enkele nader bekend te maken dagen later dit jaar, zal de tentoonstelling ook te bezichtigen zijn voor andere belangstellenden.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.