Evander Eijsink wint Rabotheater Open Podium 2015! 16-05-2015

De finale van het Rabotheater Open Podium Twente 2015 op zaterdag 16 mei, is gewonnen door de 6 jarige Evander Eijsink. Evander heeft sinds twee en een half jaar pianoles en speelde in de finale een werk van Bach en van Mendelssohn uit zijn hoofd. De jury: ‘Evander speelt piano met een ongekende technische beheersing en een voor zijn leeftijd ongelooflijke muzikale rust en diepgang’. Evander zit in groep 3 van de Plechelmusschool in Hengelo en wil later graag pianist van beroep worden.

Op de 2e plaats eindigde het dansduo Armaty en Minke uit Almelo. De jury prees hun om de overtuigende performance, hun passie en grote originaliteit. Armaty en Minke dansten een zelf bedachte choreografie.

De 3e prijs werd gewonnen door de band Hartslag. De band bestaande uit Robert Hellemons (zang), Chris Passelima (gitaar) en Marco Trienen (percussie) speelde zelf geschreven Nederlandstalige nummers. De jury: ‘overtuigend eigen repertoire en een zeer overtuigende leadzanger’.

De Jong Talentprijs ging naar de Hengelose Noortje Voorhuis, zij zong en begeleidde zichzelf aan de piano. ‘Een bijzondere combinatie van stem- en pianotechniek’, oordeelde de jury.

Daarnaast mocht het publiek stemmen. De jonge pianist Evander Eijsink kreeg de meeste stemmen van het publiek. Tweede werd dansact Armaty en Minke en het publiek zette Noortje Voorhuis op de derde plaats.

De vakjury bestond uit Monique in het Veld (directeur van Stadstheater De Bond in Oldenzaal), Lonneke van Leth (choreografe, artistiek leider van Lonneke van Leth Producties) en John Hondorp (jazzmusicus, docent aan het ArtEZ Conservatorium).

De prijzen werden beschikbaar gesteld door Podion, een business club met nauwe banden met podiumkunsten en het Rabotheater. De derde plaats ontvangt € 500,-, de tweede plaats € 1.000,- en de winnaar krijgt € 2.500,- en een fraaie wisselbeker. Daarnaast stelt Podion een Jong Talentprijs beschikbaar van € 750,-.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Hanna van Hendrik wint Musicalworld Award!Fantastisch nieuws! Theaterspektakel Hanna van Hendrik heeft de Musicalworld Award 2019 gewonnen in de categorie 'beste regionale productie'. Alle medewerkers van Hanna van Hendrik, van harte gefeliciteerd!
Vacature medewerker kassaSchouwburg Hengelo zoekt een kassamedewerker voor 8 à 16 uur per week.
Nieuwe exploitant en naam theatercafé-restaurantBoenders Catering uit Beckum is de nieuwe exploitant van het theatercafé-restaurant van Schouwburg Hengelo. Het restaurant gaat verder onder de naam: The Green Room.