Een record van 6.867 theaterbezoekers gaven hun mening over het programma van het Rabotheater. 12-07-2017

Maar liefst 6.876 bezoekers van het Rabotheater gaven hun mening over de voorstellingen en concerten in seizoen 2016-2017. Een record! ‘Geen sprake van’ van cabaretier en stand-upper Ronald Goedemondt werd met een 9,8 het best beoordeeld. Het laagste cijfer van dit seizoen was ook voor een cabaretvoorstelling: een 6,1. Opvallend is dat dit seizen géén enkele voorstelling een onvoldoende scoorde. Het gemiddelde cijfer was een 8,4. Hieronder een overzicht van de resultaten per genre

Het Rabotheater hoort graag uw mening 
Sinds september 2015 vraagt het Rabotheater zijn gasten na afloop van een voorstelling of concert naar hun mening middels een ‘korte enquête’. Er wordt gevraagd om een beoordeling van de voorstelling middels een cijfer tussen de 1 en 10 en of  opnieuw een voorstelling van dezelfde makers bezocht zou worden. In totaal gaven 6.876 gasten hun mening. Het totale aantal bezoekers voor de professionele voorstellingen bedroeg 63.512. Per reservering werden gemiddeld 2,5 kaarten per voorstelling besteld. Dit betekent dat deze 6.876 respondenten 27,1% van de bezoekers vertegenwoordigen. Dit levert waardevolle informatie op, zowel voor het samenstellen van ons theaterprogramma, als voor de betreffende artiesten en gezelschappen.

‘Geen sprake van’ van Ronald Goedemondt best beoordeelde cabaretier van het seizoen
Onze cabaretprogrammering werd het afgelopen seizoen zeer goed gewaardeerd. 2.263 bezoekers gaven hun mening over 39 optredens en het gemiddelde cijfer was een 8,1. De hoogste beoordeling was een 9,8 voor ‘Geen sprake van’ van cabaretier Ronald Goedemondt. De top 3 bestond verder uit Youp van ‘t Hek die met een 9,2 op de tweede plaats eindigt. De derde plaats met een 9,0 gemiddeld was voor publiekslieveling Bert Visscher, die zowel in 2015 als 2016 hoge ogen scoorde met ‘Zelden zoiets gezien’.

André Kuipers best beoordeeld in de categorie Theatercollege, Musical en Show
662 bezoekers gaven hun mening over 8 voorstellingen in de categorie Theatercollege, Musical en Show. Het gemiddelde cijfer voor alle voorstellingen was een 8,6. Het hoogste cijfer was een 9,2 voor het theatercollege van André Kuipers ‘Een unieke inkijk in het leven van een astronaut’. Tweede plek met een 8,9 is voor Karin Bloemen met de voorstelling ‘Volle bloei!’ en de derde plek met een 8,8 voor ‘100% Streekhumor’ van Riesewijk en Co.

Uitzonderlijk hoge waardering voor muziekprogrammering
Onze muziekprogrammering kreeg eveneens een zeer hoge gemiddelde waardering. Maar liefst 2.733 bezoekers gaven hun mening over 42 concerten en het gemiddelde cijfer was een 8,7. Het laagste gemiddelde cijfer voor een concert was een 7,4. De hoogste beoordeling was een 9,5 voor Venice met hun perfecte West Coast harmonies. Op de gedeelde tweede plaats The Analogues en De Wëreldbänd met gemiddeld 9,3. De derde plaats met een 9,2 gemiddeld wordt gedeeld door maar liefst 6 gezelschappen: The Drummers of Japan, Sjors van der Panne & Band, Miss Montreal, Edwin Evers, Motel Westcoast en JP & The Seeger Session Band.

Bezoekers van opera en klassieke concerten komen graag terug
Drie opera’s en 8 klassieke concerten werden beoordeeld door 199 gasten. Het gemiddelde cijfer is met een 8,6 hoog. Opvallend in dit genre is dat maar liefst 93,5% van de respondenten aangeeft vaker een voorstelling/concert van hetzelfde gezelschap te willen bezoeken. Het laagste cijfer is een 7,8. Het concert van het Alma Quartet met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest in de Waterstaatskerk werd het hoogst beoordeeld met een 9,4. Op de tweede plaats met een 8,8 het Combattimento Consort met hun Italiaanse programma. Op de derde plaats met een 8,7 het bijzondere concert van Ekaterina Levental.

Uiteenlopende cijfers in het genre toneel
In het genre toneel gaven 558 bezoekers hun mening over 21 toneelvoorstellingen. Dit leverde een gemiddelde van 8,0 op voor de toneelprogrammering. Het laagste cijfer in het genre toneel was een 6,4. Op de gedeelde eerste plaats met gemiddeld 9,3 het legendarische, bikkelharde en humoristische relatiedrama 'Wie is er bang voor Virginia Woolf?' met in de hoofdrollen Carine Crutzen en Warre Borgmans en de coming-­of­-age voorstelling ‘Boys don’t cry’ van Ten Productions. Op de derde plaats met 9,0 de ‘Hoe mooi alles’ met Kees Hulst en Esther Scheldwacht.

Familievoorstelling ‘Snorro’ van Ro Theater krijgt een 9,2
Nog niet eerder gaven zoveel bezoekers hun mening over jeugd- en familievoorstellingen. 1.094 bezoekers beoordeelden 42 voorstellingen met een hoge gemiddelde waardering van 8,4. De voorstelling ‘Snorro’ van Ro Theater kreeg met 9,2 gemiddeld de hoogste waardering. Opvallend is dat beide voorstellingen van Aluin, ‘Elektra Unplugged’ en ‘1600 Slag bij Nieuwpoort’, met 9,0 daar meteen opvolgen, samen met ‘Hoera voor Hans’ van Introdans en de musical ‘Roodkapje’ van Van Hoorne Entertainment. Ook de voorstelling ‘Aaipet (2+)’ voor de allerkleinsten van Bonte Hond werd hoog gewaardeerd.

Veel waardering voor dansvoorstellingen
Rabotheater Hengelo is hét theater voor dans in Oost-Nederland. Maar liefst 732 gasten beoordeelden 16 voorstellingen met gemiddeld een 8,2. Het laagste cijfer voor een voorstelling in het genre dans was een 6,7. In de top 3 vier voorstellingen. Hoogste beoordeling kreeg de voorstelling ‘Tutti’ van het jubilerende Introdans met een 9,2 gemiddeld. Op de tweede plaats ‘PABLO’ van Scapino Ballet met 8,9. Vervolgens waren er 2 dansgezelschappen die werden beoordeeld met een 8,8: Conny Janssen Danst met de voorstelling ‘Home’ en het Argentijnse tango spektakel ‘Vida! Argentino’.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Corona-steunregeling voor theatermakers en gezelschappen in de Provincie OverijsselDe Stichting 4 Oost heeft in nauw overleg met de Provincie Overijssel een Corona-steunregeling ontworpen. Er wordt een bedrag beschikbaar gesteld voor het realiseren van professionele, kwalitatief hoogwaardige (muziek)theaterproducties in Overijssel in de periode 1 juli 2021 t/m 30 juni 2023. Theatermakers kunnen tot 30 juni een aanvraag indienen.
Het terras van theatercafé The Green Room is weer openSinds 28 april is het terras van theatercafé The Green Room weer open. Het terras is maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur geopend. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het terras ook op zaterdag en zondag open.
Tot en met 25 mei geen voorstellingen in Schouwburg HengeloGisteravond heeft het kabinet aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen van kracht blijven en dat de theaters in ieder geval tot en met 25 mei gesloten blijven.