De kaartverkoop voor het theaterprogramma november en december is gestart! 21-09-2020

Vanwege de coronamaatregelen zijn een aantal aanpassingen gedaan in de schouwburg. Om de sfeer te verhogen is in de Middenzaal een sfeervolle ‘cabaretopstelling’ gecreëerd met tafeltjes en stoelen. In de Rabozaal is gedeeltelijk een cabaretopstelling gecreëerd. In deze zaal zijn de eerste rijen verwijderd en zit een deel van het publiek aan tafeltjes, terwijl de overige bezoekers op het balkon en op de tribune zitten.

Theaterprogramma
Het duo Veldhuis en Kemper komt met een intiem programma met de mooiste liedjes uit hun inmiddels eindeloze oeuvre. Diederik van Vleuten vertelt op zijn onovertroffen bevlogen wijze over Leonardo da Vinci. Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn nemen het afgelopen jaar onder handen in ‘De Andere Oudejaars’ en Lebbis speelt zijn voorstelling ‘De Ervaring’.

Toneelgroep Oostpool onderzoekt in een intrigerende bewerking van het boek ‘Laura H.’, van schrijver en Journalist Thomas Rueb, wat Laura H. ertoe bracht om met haar man en twee jonge kinderen naar het kalifaat af te reizen. Regisseur Eline Arbo, die onlangs de regieprijs 2020 won, maakt een radicale theaterbewerking van de klassieker ‘Drie Zusters’ van Anton Tsjechov. En na haar titelrol in ‘Hanna van Hendrik’ kruipt Johanna ter Steege nu in de huid van Lucy Barton, in de theaterbewerking van het alom geprezen boek ‘Ik heet Lucy Barton’.

In peuter- en kleuterfestival ‘Kleurrijk’ kraakt en knispert het van de levende kunst. Kinderen vanaf 2 jaar én hun (groot)ouders kunnen spelenderwijs kennismaken met de wereld van kleur en vorm. En op Tweede Kerstdag speelt Sita het meisje Belle in Van Hoorne’s familiemusical ‘Belle en het Beest’. Voor de wat oudere kinderen zijn de voorstellingen ‘De Tantes’ van De Toneelmakerij en ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ van Duda Paiva aanraders. Deze laatste voorstelling is voordelig te bezoeken met de serie jeugdvoorstellingen 6-8 jaar.

 Serie Jeugdvoorstellingen 6-8 jaar
Tevens te boeken is de Serie Jeugdvoorstellingen 6-8 jaar. Wij selecteerden drie bijzondere jeugdvoorstellingen voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Met de serie zijn de voorstellingen te bezoeken voor slechts €22,50.

Reserveren
Kaarten voor de voorstellingen zijn vanaf 17 september 12:00 uur te koop via de website en aan de kassa, telefonisch te bereiken via 074-255 6789 (van woensdag t/m vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur).


Foto: Veldhuis en Kemper | Jan Beuving en Patrick Nederkoorn


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Schouwburg Hengelo blijft openSchouwburg Hengelo blijft open. Een deel van de activiteiten gaat door, met inachtneming van de maatregel maximaal 30 personen per ruimte. De films van Filmhuis Hengelo gaan door zoals gepland. Bezoekers met kaarten voor voorstellingen en concerten in de komende periode ontvangen persoonlijk bericht over hun voorstelling.
Schouwburg Hengelo doet dringend beroep op bezoekers om mondkapjes te dragenConform het dringende advies van het kabinet om mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes, doen wij een beroep op onze bezoekers om mondkapjes te dragen binnen de schouwburg. Zodra u heeft plaatsgenomen in de zaal kunt u het mondkapje afzetten.
Ventilatiesysteem Schouwburg HengeloVanwege corona krijgen wij veel vragen over ons ventilatiesysteem. Schouwburg Hengelo beschikt over een HVAC-systeem. Dit systeem is 'coronaproof'. Lees hier meer.