Dit zijn de halve finalisten van het Open Podium Twente 2019 14-03-2019

Dit zijn de Halve Finalisten van talentenjacht Open Podium Twente 2019

Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 streden in Schouwburg Hengelo circa 70 acts in drie voorrondes van het Open Podium Twente 2019 om een plek in de halve finales. Het was een zeer gevarieerd programma, gepresenteerd in de Rabozaal (grote zaal) van Schouwburg Hengelo. Het Open Podium is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent uit Overijssel zich kan presenteren op een professioneel podium.

Tijdens de voorrondes heeft het publiek middels een stemformulier bepaald welke acts een plek in de halve finale hebben bemachtigd en dit zijn:

Aangewezen door het publiek in voorronde 1 (zaterdag 16 maart om 14.00 uur):

1. Jazzalike (muziek)

2. Extatic Crew (dans)

3. Tobias Alberts (muziek)

4. Pipp en Anais (dans)

Aangewezen door het publiek in voorronde 2 (zaterdag 16 maart om 19.30 uur):

1. Amy Jane Alberts (muziek)

2. Kanvidance (zang en dans)

3. Rogue (muziek) en Caitlin Volkerink (muziek)

Aangewezen door het publiek in voorronde 3 (zondag 17 maart om 14.00 uur):

1. Laura en Florien (muziek) en Marit Holterman (muziek)

2. COCOsNUTS (muziek)

3. Iron (dans)

Daarnaast werden er door Schouwburg Hengelo nog eens 12 acts uit de drie voorrondes aangewezen. Aan de hand van de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie werd beoordeeld welke acts het meest podiumrijp zijn, het meest klaar voor een zelfstandig optreden in het theater, in een concertzaal of een poppodium.

Door Schouwburg Hengelo zijn aangewezen (in willekeurige volgorde):

Uit voorronde 1:

Vienna Dirksen (muziek)

Focus – Niet willen loslaten (dans)

NINA (muziek)

Uit voorronde 2:

Get Jealous (muziek)

Wiebe Stege (spoken word)

She’s On Mars (muziek)

Bleach Band (muziek)

AmaSing (muziek)

Uit voorronde 3:

Aileen (muziek)

Eva Lima (muziek)

Sticktail (muziek)

Loyal Dynamite (dans)

Halve finales
De halve finales vinden plaats op zaterdag 13 april en zondag 14 april a.s. Tijdens de Halve Finales stemt het publiek wederom middels een stemformulier op hun favoriet. De 3 acts die per Halve Finale de meeste stemmen halen, gaan naar de Finale op zaterdag 18 mei 2019. Dat betekent dat het publiek in totaal 6 acts aanwijst voor de Finale.

Na afloop van de Tweede Halve Finale wijst Schouwburg Hengelo extra deelnemers aan die eveneens doorgaan naar de Finale. Dit zal bekend worden gemaakt op de website van Schouwburg Hengelo direct na de tweede halve finale.

Podion
Tijdens de finale wordt gestreden om de Podion-hoofdprijs van € 2.500,-. Businessclub Podion is een bij de podiumkunsten betrokken groep van ondernemers uit Twente, die zich o.a. als opdracht heeft gesteld om de Hengelose schouwburg extra middelen te verschaffen om podiumkunsten te tonen en te ontwikkelen. Businessclub Podion stelt prijzen beschikbaar voor de winnaars, welke door de vakjury tijdens de finale worden aangewezen:
1e prijs: € 2.500,-
2e prijs: € 1.000,-
3e prijs: € 500,-
1e Publieksprijs: € 500,-
2e publieksprijs: € 250,-
3e publieksprijs: € 100,-

Het publiek bepaalt wie de Publieksprijzen wint. Een 3-koppige jury bepaalt in de finale wie de geldprijzen wint.

Entreekaarten
Kaarten voor de Halve Finales kosten € 5,00 per persoon en zijn te reserveren via de kassa van Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44 te Hengelo, telefonisch via 074- 255 6789 (ma. t/m za. 12.00-16.00 uur) of via onze website www.schouwburghengelo.nl.

Tijdens de halve finales is er ‘vrije zit’. Dit betekent dat het publiek zelf een plek in de zaal kan kiezen. Het kaartje is inclusief garderobe en exclusief pauzedrankje.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Extra voorstelling We Will Rock You op 27 november!Vandaag, 11 oktober, om 10:00 uur start de kaartverkoop van de extra voorstelling op woensdag 27 november van We Will Rock You Musical met de Amerikaanse megaster Anastacia in de rol van Killer Queen in Schouwburg Hengelo. Reserveer nu de beste plaatsen!
Winnaar beste cabaretprogramma 2019 Lenette van Dongen a.s. vrijdag in Schouwburg HengeloBij de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen heeft Lenette van Dongen de Poelifinario in de wacht gesleept voor haar cabaretvoorstelling Paradijskleier! En aanstaande vrijdag (4 oktober) is Paradijskleier in Schouwburg Hengelo te zien!
Expositie van De Haanstra’s in Schouwburg Hengelo geopendDe expositie is 29 september feestelijk geopend in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. De tentoonstelling is het hele jaar te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal. Voor het overige publiek is de tentoonstelling iedere zaterdag in oktober geopend van 12.00 tot 16.00 uur.