Dit zijn de finalisten van Open Podium Twente 2019 van Schouwburg Hengelo 14-04-2019

Zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 streden 24 acts in twee halve finales van het Open Podium Twente in de Schouwburg van Hengelo om een plek in de grote Finale op zaterdag 18 mei a.s. Het was een afwisselend programma, gepresenteerd in de Middenzaal van Schouwburg Hengelo. De winnaar gaat naar huis met maar liefst € 2.500,- beschikbaar gesteld door Businessclub Podion.

Het Open Podium is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent uit Overijssel zich kan presenteren op een professioneel podium.

Tijdens de voorrondes heeft het publiek deels bepaald welke acts naar de Halve Finales gaan. Ook in de Halve Finales had het publiek weer een grote stem en bepaalde deels wie de finalisten zijn geworden van dit regionale evenement. Tijdens de Finale bepaalt het publiek wie er met de 3 Publieksprijzen vandoor gaat en de vakjury bepaalt de juryprijzen.

De finalisten van het Open Podium Twente zijn:

Door het publiek aangewezen:

 • Jazzalike (muziek)
 • Extatic Crew (dans)
 • Marit Holterman (muziek)
 • AmaSing (muziek)
 • COCOsNUTS (muziek)
 • Loyal Dynamite (dans)

Aangewezen door Schouwburg Hengelo (in willekeurige volgorde). Hierbij is gelet op de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie.

 • NINA (muziek)
 • Sticktail (muziek)
 • Amy Jane Alberts (muziek)
 • Iron (dans)
 • Rogue (muziek)
 • Get Jealous (muziek)

Finale op 18 mei 2019
Tijdens de finale in de Rabozaal (Grote Zaal) van Schouwburg Hengelo op zaterdag 18 mei a.s. strijden deze 12 acts om de publieksprijs en de juryprijs. De publiekshoofdprijs, een fraaie trofee en een geldbedrag van € 500,-, gaat naar de act die de meeste stemmen van het publiek krijgt. Een deskundige vakjury beoordeelt de finalisten aan de hand van criteria als techniek, originaliteit en podiumpresentatie en kent op basis hiervan de vak prijzen toe met als hoofdprijs € 2.500,-.

Podion
Tijdens de finale wordt gestreden om de Podion-hoofdprijs van € 2.500,-. Businessclub Podion is een bij de podiumkunsten betrokken groep van ondernemers uit Twente, die zich o.a. als opdracht heeft gesteld om de Hengelose schouwburg extra middelen te verschaffen om podiumkunsten te tonen en te ontwikkelen. Businessclub Podion stelt prijzen beschikbaar voor de winnaars, welke door de vakjury en door het publiek tijdens de finale worden aangewezen:
1e prijs: € 2.500,-
2e prijs: € 1.000,-
3e prijs: € 500,-
1e Publieksprijs: € 500,-
2e publieksprijs: € 250,-
3e publieksprijs: € 100,-
Het publiek bepaalt wie de Publieksprijzen wint. Een 3-koppige jury bepaalt in de finale wie de geldprijzen wint.

Entreekaarten
Kaarten voor de Finale in de Rabozaal (Grote Zaal) op zaterdag 18 mei om 19:30 uur kosten € 7,50 per persoon en zijn te reserveren via de kassa van Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44 te Hengelo, telefonisch via 074- 255 6789 (ma. t/m za. 12.00-16.00 uur) of via onze website www.schouwburghengelo.nl. Tijdens de finales is er ‘vrije zit’. Dit betekent dat het publiek zelf een plek in de zaal kan kiezen. Het kaartje is inclusief garderobe en exclusief pauzedrankje. 


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Hanna van Hendrik wint Musicalworld Award!Fantastisch nieuws! Theaterspektakel Hanna van Hendrik heeft de Musicalworld Award 2019 gewonnen in de categorie 'beste regionale productie'. Alle medewerkers van Hanna van Hendrik, van harte gefeliciteerd!
Vacature medewerker kassaSchouwburg Hengelo zoekt een kassamedewerker voor 8 à 16 uur per week.
Nieuwe exploitant en naam theatercafé-restaurantBoenders Catering uit Beckum is de nieuwe exploitant van het theatercafé-restaurant van Schouwburg Hengelo. Het restaurant gaat verder onder de naam: The Green Room.