Dit zijn de finalisten van Open Podium Twente 2018 van Schouwburg Hengelo 15-04-2018

Afgelopen zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 streden 24 acts in twee halve finales van het Open Podium Twente in de Schouwburg van Hengelo om een plek in de grote Finale. Het was een afwisselend programma, gepresenteerd in een uitverkochte Middenzaal van Schouwburg Hengelo.

Het Open Podium Twente van Schouwburg Hengelo is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium. De winnaar gaat naar huis met maar liefst € 2.500,- beschikbaar gesteld door Businessclub Podion.

Tijdens de voorrondes heeft het publiek deels bepaald welke acts naar de Halve Finales gaan. Ook in de Halve Finales had het publiek weer een grote stem en bepaalde deels wie de finalisten zijn geworden van dit regionale evenement. Tijdens de Finale bepaalt het publiek wie er met de 3 Publieksprijzen vandoor gaat.

De finalisten van het Open Podium Twente zijn:

Door het publiek aangewezen:

 • Khalil Toumi (muziek)
 • Inspire Nation (dans)
 • Mixed Edition (dans)
 • Britt Franken (muziek)
 • Loyal Dynamite (dans)
 • InnerAllStars (dans en muziek)

Door Schouwburg Hengelo aangewezen (in willekeurige volgorde), hierbij is gelet op de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie:

 • Kerala (dans)
 • Team Eastian Movement (dans)
 • Je Bent Wie Je Band (muziek)
 • Belal & Esmay (dans)
 • Bettie Bravo (muziek)
 • A Mili (muziek)
 • COCOsNUTS (muziek)

Finale op 12 mei

Tijdens de finale in de Rabozaal (Grote Zaal) van Schouwburg Hengelo op zaterdag 12 mei a.s. strijden deze 13 acts om de publieksprijs en de juryprijs. De publiekshoofdprijs, een fraaie trofee en een geldbedrag van € 500,-, gaat naar de act die de meeste stemmen van het publiek krijgt. Een deskundige vakjury beoordeelt de finalisten aan de hand van criteria als techniek, originaliteit en podiumpresentatie en kent op basis hiervan de vakprijzen toe.

Podion

Businessclub Podion is een bij de podiumkunsten betrokken groep van ondernemers uit Twente, die zich o.a. als opdracht heeft gesteld om de Hengelose schouwburg extra middelen te verschaffen om podiumkunsten te tonen en te ontwikkelen.

Businessclub Podion stelt vakprijzen en publieksprijzen beschikbaar voor de winnaars, die door de vakjury en publiek tijdens de finale worden aangewezen. Met ingang van dit jaar zijn daar extra geldprijzen bij gekomen. De te verdelen prijzen zijn:

Publiekshoofdprijs: € 500,-

2e publieksprijs: € 250,-

3e publieksprijs: € 100,-

Jong Talentprijs: € 750,-

3e juryprijs: € 500,-

2e juryprijs: € 1.000,-

1e juryhoofdprijs: € 2.500,- en een fraaie wisselbeker

Entreekaarten
Kaarten voor de Finale in de Rabozaal (Grote Zaal) op zaterdag 12 mei om 19:30 uur kosten € 7,50 per persoon en zijn te reserveren via de kassa van Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44 te Hengelo, telefonisch via 074- 255 6789 (ma. t/m za. 12.00-16.00 uur) of via onze website www.schouwburghengelo.nl. Tijdens de finales is er ‘vrije zit’. Dit betekent dat het publiek zelf een plek in de zaal kan kiezen.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Dit zijn de halve finalisten van het Open Podium Twente 2019Tijdens de voorrondes op zaterdag 16 en zondag 17 maart heeft het publiek middels een stemformulier bepaald welke acts een plek in de halve finales op 13 of 14 april hebben bemachtigd. Daarnaast heeft de organisatie een aantal deelnemers toegevoegd.
Speel mee in Hanna van Hendrik!Voor het theaterspektakel Hanna van Hendrik, een unieke muzikale theaterbelevenis die in de maanden juni en juli van 2019 op Vliegbasis Twenthe gespeeld zal worden, worden (amateur)spelers gezocht!
Start kaartverkoop theaterconcert WaylonOp vrijdag 13 december 2019 komt Waylon naar Schouwburg Hengelo met zijn theaterconcert 'My Heroes Have Always Been Cowboys'. De kaartverkoop is gestart!