Dansgroepen gezocht voor project Introdans en Schouwburg Hengelo 06-01-2021

Schouwburg Hengelo en dansgezelschap Introdans organiseren het dansproject INtrodans INjectie IN Hengelo. Voor het project wordt gezocht naar vier amateur dansgroepen uit diverse dansstijlen, zoals moderne dans, ballet, volksdans, acrobatiek en urban. Tijdens het project maken de groepen kennis met Introdans en werken, samen met een docent van Introdans, aan een Introdans-choreografie. Het resultaat wordt gepresenteerd tijdens een festivaldag in Schouwburg Hengelo. Het project start op 26 februari a.s. in Schouwburg Hengelo en dansers van alle niveaus en leeftijden kunnen meedoen. Dansgroepen kunnen zich t/m 29 januari 2021 aanmelden. [DE INSCHRIJVING IS INMIDDELS GESLOTEN]

INtrodans INjectie IN Hengelo
Op 26 februari is de kick-off van INtrodans INjectie in Schouwburg Hengelo. Om kennis te maken met elkaar en het dansidioom van Introdans bezoeken de dansgroepen de voorstelling ‘Celebrating Nils’.

Vervolgens mogen de dansgroepen zelf aan de slag. Een choreograaf die aan Introdans verbonden is bereidt de dansinjectie voor: een basischoreografie, geïnspireerd op het repertoire en dansidioom van Introdans. Een docent van Introdans zal deze basischoreografie met daarin een aantal vaste elementen, zoals het vloerpatroon en de muziek, met de dansgroep instuderen. Daarna is het aan de dansgroep om deze basischoreografie te customizen en het daarmee hun eigen dansstuk te maken. Voor de instudering van de basischoreografie gaat de Introdans-docent drie keer naar de dansgroep toe om een workshop te geven en de groep te coachen. Het project eindigt met een grote festivaldag in Schouwburg Hengelo, op 16 mei 2021. Tijdens de festivaldag voeren alle deelnemende dansgroepen hun versie van de choreografie op. Ter afsluiting bezoeken de dansgroepen de voorstelling ‘Pretpakket’ van Introdans op 22 mei 2021.  

Deelnemen
Er kunnen vier dansgroepen uit Twente, met maximaal 15 deelnemers per groep, meedoen aan het project. Deelname is gratis. Wel wordt verwacht dat de deelnemers op alle data beschikbaar zijn. Er wordt gezocht naar groepen uit zo divers mogelijke dansstijlen, zoals moderne dans, ballet, volksdans, gymnastiek/acrobatiek, urban en meer. Deelnemers van alle leeftijden en niveaus kunnen zich aanmelden. Bij meer dan vier aanmeldingen kiezen Introdans en Schouwburg Hengelo welke groepen aan het project kunnen deelnemen. Daarbij wordt diversiteit als uitgangspunt genomen. Tijdens het project worden uiteraard de op dat moment geldende coronamaatregelen in acht genomen en eventueel worden activiteiten aangepast. Aanmelden kan t/m 29 januari 2021.

Contact
Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met de stadsprogrammeur van de schouwburg mw. L. Koezen-Zandbergen, via 074-2556770 of l.koezen@schouwburghengelo.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Fonds Podium Kunsten.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen aangekondigde maatregelen 26 novemberHet was onvermijdelijk: de hele samenleving wordt geconfronteerd met extra maatregelen. De consequenties zijn groot. Wij zullen alle bezoekers met kaarten voor voorstellingen tot 19 december persoonlijk informeren. De geplande activiteiten van dit weekend (26, 27 en 28 november) gaan door met inachtneming van de geldende maatregelen. Blijf gezond en hopelijk tot snel!
Coronatoegangsbewijs (met QR-code & ID-bewijs) nodig voor het bezoeken van Schouwburg HengeloVoor het bezoeken van Schouwburg Hengelo is voor bezoekers van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs met QR-code nodig. Daarnaast moet ook een ID-bewijs worden getoond bij de toegangscontrole.
Wij zoeken nieuwe horecamedewerkersSchouwburg Hengelo is op zoek naar horecamedewerkers.