Dansgroep 'IRON' uit Hengelo winnaar Open Podium Twente 18-05-2019

Dansgroep ‘IRON’ is de grote winnaar van de finale van talentenjacht Open Podium Twente, dat op zaterdag 18 mei plaatsvond in de Rabozaal van Schouwburg Hengelo. IRON wint de wisseltrofee en de hoofdprijs van € 2.500,-

De jury was duidelijk over de winnaar: ‘IRON ontroerde met een volledig originele performance, de danseressen voelden elkaar intuïtief aan. Origineel tot op het bot, met een veelzijdig bewegingsidioom.’ IRON is een dansgroep van de Hengelose dansschool X-Dance. Ze dansten een choreografie gemaakt door Hani Andary.

De tweede plaats met een geldprijs van € 1.000,-, werd gewonnen door de vijfkoppige hardrock band ‘Rogue’ uit Enschede. ‘Superstrak en steengoed’ aldus de jury. ‘Een leadzanger met een eigen geluid, vol muzikale ideeën en volledig trouw aan hun eigen stijl.’

Op de derde plaats eindigde de achtkoppige Hengelose vriendenband ‘Jazzalike’. De band bestaat uit een ritmesectie en vier blazers. Zij wonnen € 500,-. De jury: ‘Ze kregen iedereen op de banken met hun muzikaal spetterende optreden. De arrangementen waren inventief en ze hadden een geestige en opwindende presentatie’.

De vakjury bestond dit jaar uit Liesbeth Coltof, Linda Koezen en Christoph Mac-Carty. De deskundige vakjury beoordeelde de finalisten aan de hand van criteria als techniek, originaliteit en podiumpresentatie en kende op basis hiervan de vakprijzen toe.

Het Open Podium Twente is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium. De talentenjacht bestond uit verschillende rondes, waaraan alleen kandidaten woonachtig in de provincie of afkomstig uit Overijssel mochten deelnemen. In totaal deden er 12 acts mee aan de finale, dat dit jaar voor de 16e keer georganiseerd werd door Schouwburg Hengelo.

Publieksprijzen
Niet alleen de vakjury had het tijdens de finale voor het zeggen. Ook het publiek mocht drie winnaars aanwijzen. De eerste publieksprijs van € 500,- ging naar de band Jazzalike. De tweede plaats was voor dansgroep IRON, zij mochten een cheque ter waarde van € 250,- in ontvangst nemen. De derde plaats was voor het jonge zangtrio AmaSing, zij wonnen € 100,-.

Prijzen beschikbaar gesteld door Podion
De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Businessclub Podion, een zakelijk netwerk met een warm hart voor theater, kunst en cultuur en een hart voor jong talent.

Dansgroep IRON

Hardrockband Rogue

Band Jazzalike

Zangtrio AmaSing


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Kaartverkoop RUMAG gestartMet meer dan een miljoen volgers is RUMAG het grootste social media platform van Nederland. Op zaterdag 21 november 2020 is de theatershow RUMAG live in Schouwburg Hengelo te zien.
Inschrijving talentenjacht Open Podium Twente 2020 in Schouwburg Hengelo gestartHet is tijd voor een echt podium. Schrijf je nu in voor de talentenjacht 'Open Podium Twente 2020' in Schouwburg Hengelo en maak kans op € 2.500,-.
Bijgeboekt: Gedurende het theaterseizoen worden er regelmatig voorstellingen bijgeboekt.Onze programmeur boekt regelmatig extra voorstellingen en (rand)activiteiten. Bekijk hier welke dat zijn: