Prestigieuze Colombina voor Urmie Plein! 18-09-2023

Urmie Plein viel in de prijzen voor haar rol in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin, waarin ze ’trefzeker schakelt van pijn naar warmte, van woede naar empathie’, aldus de VSCD Toneeljury.

In haar dankwoord sprak Plein over de diepe betekenis van de voorstelling Ik zeg toch sorry voor haar, ‘omdat ik er mijn voorouders mee kan eren. Er was ongelijkheid en er ís nog steeds ongelijkheid.’

Ik zeg toch sorry
Wat betekent het om anno 2023 ‘sorry’ te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt? Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend zijn verdeeld. Een rolverdeling die tot op de dag van vandaag voelbaar is. Een must see!

Deze prachtige voorstelling is vrijdag 29 september bij ons te zien!


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Programma Blues Night 2023 bekend!Vrijdag 13 oktober is Blues Night 2023! De aftrap vindt om 20.00 uur plaats in Schouwburg Hengelo door Beaux Gris Gris & The Apocalypse. Aansluitend kan er in een verschillende Hengelose cafés worden genoten van bluesmuziek.
Prestigieuze Colombina voor Urmie Plein!Urmie Plein viel tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de prijzen voor haar rol in het bijzondere Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin! Plein ontving de Colombina, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijrol.
Hengelose dansgroep IRON in halve finale Holland's Got Talent!Afgelopen vrijdagavond kreeg Hengelose dansgroep IRON de felbegeerde Golden Buzzer van jurylid Dan Karaty in het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent! Wilt u dit bijzondere gezelschap live zien? Op 4, 5 en 6 oktober staat IRON op onze planken!