Big Band Festival Hengelo 2015 07-05-2015

Met als hoogtepunt het ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’

Op Pinksterzondag 24 mei organiseren ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Jazzpodium De Tor en Rabotheater Hengelo voor de 2e keer het Big Band Festival Hengelo. Overdag verzorgen maar liefst 9 groepen een optreden op het Schouwburgplein. ’s Avonds speelt in de grote zaal van het Rabotheater het wereldwijd gerenommeerde Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Vanaf het terras genieten van gratis big band muziek

Eerste Pinksterdag kan het publiek overdag gratis genieten van diverse big bands op het Schouwburgplein in Hengelo. Speciaal voor het Big Band Festival wordt een uitgebreid terras klaargezet. Om 12:00 uur verzorgt Big Band Exposure de aftrap van het festival. Vervolgens treden de volgende groepen op: Far East Jazz Orchestra, Bigband Hengelo, Bigband Apollo, ArtEZ Bigband, Big Bang (de big band van Muziekschool Hengelo), New Sound Jazz Machine, ArtEZ Enschede Jazz String Ensemble en ArtEZ Jazz Enschede Vocal Group.

Workshops voor deelnemende musici

Naast een gezellige middag musiceren wordt de deelnemers aan het Big Band Festival ook een interessante workshop aangeboden. Ruud Ouwehand en John Hondorp, beide ArtEZ docenten studierichting Jazz & Pop, verzorgen de workshops. Deelnemers kunnen kiezen uit een workshop ritme & timing en een workshop improviseren. 

’s Avonds het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Hoogtepunt van het festival is het optreden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw ’s avonds om 20:00 uur in de grote zaal van het Rabotheater. Het in 1996 opgerichte orkest speelt jaarlijks voor ruim 35.000 muziekliefhebbers. Behalve in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam -de thuisbasis van het orkest- is het Jazz Orchestra regelmatig te beluisteren op andere belangrijke podia in Nederland en daarbuiten, zoals Japan, Zuid-Afrika, Chili, Brazilië en Mexico. 

De beste jazzmusici in één orkest

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit de meest prominente jazzmusici van Nederland en werkte samen met solisten van wereldformaat zoals Oleta Adams, Chick Corea, Trijntje Oosterhuis, Gregory Porter, Madeline Bell, Toots Thielemans, Berget Lewis, Caro Emerald en vele anderen. Het orkest werkt met verschillende dirigenten, in Hengelo staat het orkest onder leiding van de in Enschede woonachtige Rob Horsting.

Kaarten reserveren voor het Jazz Orchestra

Overdag is de toegang tot het Big Band Festival gratis. Kaarten voor het concert van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw om 20.00 uur in de grote zaal van het Rabotheater kosten € 17,50, inclusief garderobe en een drankje. Kaarten bestellen kan aan de kassa van het Rabotheater of telefonisch via 074-255 6789 van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur of via de website: klik hier.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Extra voorstelling We Will Rock You op 27 november!Vandaag, 11 oktober, om 10:00 uur start de kaartverkoop van de extra voorstelling op woensdag 27 november van We Will Rock You Musical met de Amerikaanse megaster Anastacia in de rol van Killer Queen in Schouwburg Hengelo. Reserveer nu de beste plaatsen!
Winnaar beste cabaretprogramma 2019 Lenette van Dongen a.s. vrijdag in Schouwburg HengeloBij de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen heeft Lenette van Dongen de Poelifinario in de wacht gesleept voor haar cabaretvoorstelling Paradijskleier! En aanstaande vrijdag (4 oktober) is Paradijskleier in Schouwburg Hengelo te zien!
Expositie van De Haanstra’s in Schouwburg Hengelo geopendDe expositie is 29 september feestelijk geopend in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. De tentoonstelling is het hele jaar te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal. Voor het overige publiek is de tentoonstelling iedere zaterdag in oktober geopend van 12.00 tot 16.00 uur.