Bezoekers verrast met mondkapjes van Hengelose kunstenaars 02-04-2021

De komende weken worden 2.000 bezoekers van Schouwburg Hengelo verrast met bijzondere mondkapjes. De selectie bestaat uit bezoekers die in de anderhalf jaar voordat corona zijn intrede deed in Nederland de schouwburg het vaakst hebben bezocht en Vrienden van Schouwburg Hengelo. De mondkapjes zijn speciaal voor de schouwburg ontworpen door vier professionele beeldend kunstenaars uit Hengelo: Pier van Dijk, Renata de Frankrijker, Henk Lassche en Willemien Nijman.

Het initiatief voor de mondkapjes is ontstaan vanuit de behoefte om, ondanks de huidige lockdown, in contact te blijven met de bezoekers van de schouwburg. Waar mogelijk komen vrijwilligers en medewerkers van de schouwburg bij bezoekers aan de deur om de verschillende ontwerpen te laten zien en bezoekers de gelegenheid te geven zelf een keuze te maken. Op deze manier hoopt de schouwburg bezoekers op originele wijze te verrassen. Daarnaast gaan de medewerkers en vrijwilligers van de schouwburg indien gewenst het gesprek aan met mensen en beantwoorden eventueel vragen over een toekomstig theaterbezoek, geldende coronamaatregelen in de schouwburg en andere zaken die ter sprake komen. Om dit volledig coronaproof te laten verlopen dragen de vertegenwoordigers van de schouwburg een mondkapje en handschoenen en zijn ze voorzien van een aanreikstok om de 1,5 meter te waarborgen bij het overhandigen van de mondkapjes. De mondkapjes worden vanaf volgende week rondgebracht.

Vier bijzondere mondkapjes

De schouwburg heeft vier Hengelose kunstenaars gevraagd een ontwerp te maken om hiermee de mondkapjes te laten bedrukken. Dit heeft geleid tot vier mooie, totaal verschillende ontwerpen. De kunstenaars hebben hun ontwerp toegelicht:


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Wij zoeken een senior medewerker marketing en publiciteitSchouwburg Hengelo is op zoek naar een senior medewerker marketing en publiciteit
Start kaartverkoop donderdag 23 september om 10:00 uurOp donderdag 23 september om 10:00 uur gaat de kaartverkoop voor het theaterprogramma van de maanden december t/m juni van het seizoen 2021-2022 van start.
Coronatoegangsbewijs (met QR-code) nodig voor het bezoeken van Schouwburg HengeloVoor het bezoeken van Schouwburg Hengelo is voor bezoekers van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs met QR-code nodig. Lees voor uw bezoek aan Schouwburg Hengelo onze huisregels vanwege het coronavirus.