Bezoekers verrast met mondkapjes van Hengelose kunstenaars 02-04-2021

De komende weken worden 2.000 bezoekers van Schouwburg Hengelo verrast met bijzondere mondkapjes. De selectie bestaat uit bezoekers die in de anderhalf jaar voordat corona zijn intrede deed in Nederland de schouwburg het vaakst hebben bezocht en Vrienden van Schouwburg Hengelo. De mondkapjes zijn speciaal voor de schouwburg ontworpen door vier professionele beeldend kunstenaars uit Hengelo: Pier van Dijk, Renata de Frankrijker, Henk Lassche en Willemien Nijman.

Het initiatief voor de mondkapjes is ontstaan vanuit de behoefte om, ondanks de huidige lockdown, in contact te blijven met de bezoekers van de schouwburg. Waar mogelijk komen vrijwilligers en medewerkers van de schouwburg bij bezoekers aan de deur om de verschillende ontwerpen te laten zien en bezoekers de gelegenheid te geven zelf een keuze te maken. Op deze manier hoopt de schouwburg bezoekers op originele wijze te verrassen. Daarnaast gaan de medewerkers en vrijwilligers van de schouwburg indien gewenst het gesprek aan met mensen en beantwoorden eventueel vragen over een toekomstig theaterbezoek, geldende coronamaatregelen in de schouwburg en andere zaken die ter sprake komen. Om dit volledig coronaproof te laten verlopen dragen de vertegenwoordigers van de schouwburg een mondkapje en handschoenen en zijn ze voorzien van een aanreikstok om de 1,5 meter te waarborgen bij het overhandigen van de mondkapjes. De mondkapjes worden vanaf volgende week rondgebracht.

Vier bijzondere mondkapjes

De schouwburg heeft vier Hengelose kunstenaars gevraagd een ontwerp te maken om hiermee de mondkapjes te laten bedrukken. Dit heeft geleid tot vier mooie, totaal verschillende ontwerpen. De kunstenaars hebben hun ontwerp toegelicht:


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Tot en met 25 mei geen voorstellingen in Schouwburg HengeloGisteravond heeft het kabinet aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen van kracht blijven en dat de theaters in ieder geval tot en met 25 mei gesloten blijven.
Bezoekers verrast met mondkapjes van Hengelose kunstenaarsDe komende weken worden 2.000 bezoekers van de schouwburg verrast met bijzondere mondkapjes. De selectie bestaat uit bezoekers die in de anderhalf jaar voordat corona zijn intrede deed in Nederland de schouwburg het vaakst hebben bezocht en Vrienden van Schouwburg Hengelo. De mondkapjes zijn speciaal voor de schouwburg ontworpen door vier professionele beeldend kunstenaars uit Hengelo.
Schouwburg Hengelo gesloten tot en met 20 aprilVanavond heeft het kabinet bekendgemaakt dat de huidige coronamaatregelen van kracht blijven tot en met 20 april. Dit betekent dat de schouwburg in deze periode gesloten blijft voor voorstellingen, concerten en filmvertoningen.