Bekendmaking programma bomvol theaterweekend Rabotheater 05-01-2016

Het weekend van 15 t/m 17 januari ademt heel Nederland theater tijdens het eerste Bankgiroloterij Theaterweekend. Ook Rabotheater Hengelo biedt een gevarieerd programma en voor slechts €10,- per kaartje kan het publiek genieten van Horror, Thijs Borsten met Tania Kross en Carlos Denia, Introdans en Combattimento. Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, films en extra concerten, allemaal gratis toegankelijk.

Thijs Borsten daagt uit

Nooit eerder stonden ze samen op het podium, maar onder leiding van pianist Thijs Borsten en zijn band gaan operazangeres Tania Kross en de Spaanse flamencozanger Carlos Denia de uitdaging aan. Een muzikale avond vol passie, verrassing en verbinding is het resultaat. Na afloop van het concert speelt Thijs Borsten nog even door tijdens een after party.

Angstaanjagend theaterspektakel ‘Horror’

‘Horror’ is een superieure hommage aan het horrorgenre en jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Het meeslepende, spannende en visuele theaterspektakel van de Nederlands/Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom werd unaniem lovend ontvangen en trok al meer dan 10.000 bezoekers. Na afloop van ‘Horror’ vertonen we in samenwerking met filmhuis Hengelo de horrorfilm ‘The cabin in the woods’.

Introdans, ‘Something Old Something New’

In ‘Something Old Something New’ presenteert Introdans naast een van de hoogtepunten uit het oeuvre van meesterchoreograaf Jirí Kylián een wereldpremière van Nils Christe en een Nederlandse première van de wereldwijd veelgevraagde Sidi Larbi Cherkaoui. Voorafgaand aan de voorstelling vindt ’s middags de workshop ‘In de huid van choreograaf’ plaats.

Combattimento, ‘Kerken, kroegen en kastelen’

In een kleine en zo nu en dan zelfs ‘gipsy-achtig’ klinkende bezetting speelt Combattimento korte meesterwerkjes zoals die in de 17e en 18e eeuw klonken in kerken, kroegen en kastelen. Na afloop spelen de strijkers van Combattimento in Brasserie So Nice.

Een kijkje achter de schermen van het Rabotheater

Bekijk het theater van de andere kant. De rondleiding wordt gegeven door het hoofd techniek van het theater en begint met een korte presentatie over het bouwen, spelen en afbreken van een theatervoorstelling. Aansluitend wordt het publiek rondgeleid door het gebouw, waarbij het een kijkje krijgt achter deuren die voor reguliere gasten gesloten blijven. Er zijn meerdere rondleidingen op zaterdag 16 en zondag 17 januari. De rondleiding is gratis, maar er moet wel worden gereserveerd.

Expositie Theo Wolvecamp

Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Theo Wolvecamp is op de eerste verdieping van het Rabotheater een tentoonstelling ingericht met schilderijen, tekeningen en fotomateriaal. De tentoonstelling is samengesteld door Henk Lassche. Tijdens het Theaterweekend leidt Henk Lassche gasten langs deze indrukwekkende expositie. Ook deze rondleiding is gratis, er moet wel worden gereserveerd.

Expositie 'Zie de Vide' door Hiske Loomans

‘Zie de vide’ is een tentoonstellingsreeks van beeldende kunst in de vide van het Rabotheater: in januari/februari is de tentoonstelling van Hiske Loomans te bewonderen. Haar motto: Ervaar de kracht van de natuur. Disciplines: beelden, objecten, installaties.

De 'Zie de Vide' exposities zijn gratis toegankelijk en te bezichtingen vanaf het Zoutplein (centrale hal van het Rabotheater) tijdens openingstijden van de kassa (ma t/m za 12.00-16.00 uur) en vanuit de Grolschfoyer (gelegen op de 1e verdieping). Zaterdag 16 januari is het theater open tussen 12 en 16 uur. U kunt dan gratis de tentoonstellingen van Hiske Loomans (in het kader van Zie de Vide) bekijken.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de voorstellingen in het Bankgiroloterij Theaterweekend in het Rabotheater kosten €10,-. Alle overige activiteiten zijn gratis, soms in combinatie met een kaartje voor de voorstelling. Reserveren voor zowel de voorstellingen als de overige activiteiten kan via www.rabotheater.nl of aan de kassa van het Rabotheater uur of telefonisch via 074-2556789 van ma. t/m za. tussen 12.00 uur en 16.00 uur.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

De kaartverkoop voor september start donderdag 25 juni om 12:00 uurOp donderdag 25 juni om 12:00 uur gaat de kaartverkoop van start voor het theaterprogramma in september. Voor het nieuwe seizoen wordt een programma samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met coronamaatregelen. Met veel trots presenteert Schouwburg Hengelo het theaterprogramma voor de maand september.
Bereikbaarheid Schouwburg Hengelo zomerperiode 2020Gewijzigde openingstijden Schouwburg Hengelo van 13 juli tot 16 augustus 2020
Danser en choreograaf Jens van Daele overledenVandaag bereikte ons het bericht dat choreograaf Jens van Daele volkomen onverwacht is overleden. Jens is met zijn gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges een vaste bespeler van Schouwburg Hengelo. Een groot kunstenaar is ons ontvallen. Wij zullen hem missen en wensen zijn naasten heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.