Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Audities Odyssee in Hengelo 01-03-2016

Na eerdere succesvolle voorstellingen in Den Haag en Amsterdam, strijktDe Odyssee’ in Hengelo neer. De voorstelling wordt een co-productie met Rabotheater Hengelo, mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel (via Stichting 4 Oost). De grootschalige dansvoorstelling zal eind september maar liefst zesmaal in de grote zaal van Rabotheater Hengelo te zien zijn.

Choreografe Lonneke van Leth en kunstenaar Vincent de Kooker brengen het eeuwenoude reisverhaal van ‘De Odyssee’ tot leven door middel van moderne dans en muziek. In veelkleurige en spectaculaire scènes zien we Odysseus die uit zijn prille familiegeluk wordt weggerukt om oorlog te gaan voeren tegen Troje. De oorlog duurt maar liefst 10 jaar. Na de overwinning begint Odysseus aan zijn reis naar huis. Afwisselend gehinderd én geholpen door de Griekse Goden, duurt ook de reis uiteindelijk 10 jaar. Na vele ontberingen en beproevingen komt Odysseus eindelijk thuis. Maar nog is zijn reis niet voltooid……..

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth begon in 2002 als choreografe aan het Korzo theater in Den Haag. Gelijktijdig maakte zij voor Generale Oost de voorstellingen ‘One Day’ en ‘Levels’. Met haar eigen productiekern creëert zij dansvoorstellingen voor in het theater, op locatie en in scholen. Haar voorstellingen zijn herkenbaar, verhalend, energiek, divers en toegankelijk voor een groot publiek. 

Zangers en dansers uit Twente

Als onderdeel van de imposante cast van ruim honderd mensen zullen net als in Amsterdam en Den Haag, in Hengelo een grote groep zangers en dansers uit de regio meedoen. Hiertoe organiseert Lonneke van Leth op 17 april in Rabotheater Hengelo een auditiedag.

Aanmelden

Zangers en dansers die auditie willen doen, kunnen zich aanmelden door een e-mail met een korte beschrijving en achtergrondinformatie te sturen naar info@lonnekevanleth.nl o.v.v. Odyssee Hengelo.

Voor meer informatie, klik hier.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.