Audities Odyssee in Hengelo 01-03-2016

Na eerdere succesvolle voorstellingen in Den Haag en Amsterdam, strijktDe Odyssee’ in Hengelo neer. De voorstelling wordt een co-productie met Rabotheater Hengelo, mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel (via Stichting 4 Oost). De grootschalige dansvoorstelling zal eind september maar liefst zesmaal in de grote zaal van Rabotheater Hengelo te zien zijn.

Choreografe Lonneke van Leth en kunstenaar Vincent de Kooker brengen het eeuwenoude reisverhaal van ‘De Odyssee’ tot leven door middel van moderne dans en muziek. In veelkleurige en spectaculaire scènes zien we Odysseus die uit zijn prille familiegeluk wordt weggerukt om oorlog te gaan voeren tegen Troje. De oorlog duurt maar liefst 10 jaar. Na de overwinning begint Odysseus aan zijn reis naar huis. Afwisselend gehinderd én geholpen door de Griekse Goden, duurt ook de reis uiteindelijk 10 jaar. Na vele ontberingen en beproevingen komt Odysseus eindelijk thuis. Maar nog is zijn reis niet voltooid……..

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth begon in 2002 als choreografe aan het Korzo theater in Den Haag. Gelijktijdig maakte zij voor Generale Oost de voorstellingen ‘One Day’ en ‘Levels’. Met haar eigen productiekern creëert zij dansvoorstellingen voor in het theater, op locatie en in scholen. Haar voorstellingen zijn herkenbaar, verhalend, energiek, divers en toegankelijk voor een groot publiek. 

Zangers en dansers uit Twente

Als onderdeel van de imposante cast van ruim honderd mensen zullen net als in Amsterdam en Den Haag, in Hengelo een grote groep zangers en dansers uit de regio meedoen. Hiertoe organiseert Lonneke van Leth op 17 april in Rabotheater Hengelo een auditiedag.

Aanmelden

Zangers en dansers die auditie willen doen, kunnen zich aanmelden door een e-mail met een korte beschrijving en achtergrondinformatie te sturen naar info@lonnekevanleth.nl o.v.v. Odyssee Hengelo.

Voor meer informatie, klik hier.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Extra voorstelling We Will Rock You op 27 november!Vandaag, 11 oktober, om 10:00 uur start de kaartverkoop van de extra voorstelling op woensdag 27 november van We Will Rock You Musical met de Amerikaanse megaster Anastacia in de rol van Killer Queen in Schouwburg Hengelo. Reserveer nu de beste plaatsen!
Winnaar beste cabaretprogramma 2019 Lenette van Dongen a.s. vrijdag in Schouwburg HengeloBij de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen heeft Lenette van Dongen de Poelifinario in de wacht gesleept voor haar cabaretvoorstelling Paradijskleier! En aanstaande vrijdag (4 oktober) is Paradijskleier in Schouwburg Hengelo te zien!
Expositie van De Haanstra’s in Schouwburg Hengelo geopendDe expositie is 29 september feestelijk geopend in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. De tentoonstelling is het hele jaar te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal. Voor het overige publiek is de tentoonstelling iedere zaterdag in oktober geopend van 12.00 tot 16.00 uur.