Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Alternatieve voedselbank stichting All4Free 19-03-2020

Schouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. All4Free bestaat inmiddels tien jaar en ondersteunt ongeveer 480 gezinnen in Hengelo met onder meer kleding, schoenen, speelgoed en boeken. En daar komt nu ook voedsel bij. Van de gezinnen die All4Free helpt zijn zo’n 45 ook klant bij de voedselbank. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week noodgedwongen moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Echter, hiervoor bleek veel extra ruimte nodig, die op de vaste locatie niet voorhanden is. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie. Lees hier het nieuwsitem van Radio Hengelo.

Vanuit Schouwburg Hengelo worden voedselpakketten verstrekt aan de klanten. Dit zijn pakketten met zowel houdbare producten, als met vleeswaren, groenten en fruit. Mensen die de voedselpakketten ophalen ontvangen tevens een voucher voor een gratis warme maaltijd voor het hele gezin, aangeboden door het Hengelose bedrijf Simytech. Op de voucher wordt uitgelegd hoe zij gebruik kunnen maken van de tegoedbon en waar zij de maaltijden kunnen ophalen.

De warme maaltijden zijn beschikbaar op maandag 6 april, woensdag 8 april en vrijdag 10 april.

De wisselende menu's bestaan uit:
Soep van de dag
Verrassing van de kok
Salade met brood

Het koken van de maaltijden neemt tijd in beslag. We vragen u daarom om reserveringen van maaltijden of wijzigingen uiterlijk één werkdag van tevoren voor 16:00 door te geven. Dat betekent dat indien u een maaltijd voor bijvoorbeeld vrijdag wilt bestellen, dit op donderdag voor 16:00 aan ons doorgegeven moet worden.

Alle acties en sociale initiatieven in Hengelo rondom het coronavirus zijn verzameld op de website www.hengelosamensterk.nl.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.