Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

5.837 theaterbezoekers gaven hun mening over het programma van het Rabotheater 04-07-2016

Maar liefst 5.837 gasten van het Rabotheater gaven hun mening over de voorstellingen en concerten van afgelopen seizoen. Het concert van de Amerikaanse groep Naturally 7 werd met een 9,6 het best beoordeeld. Hieronder een overzicht van de resultaten per genre.

Het Rabotheater hoort graag uw mening
Sinds september 2015 vraagt het Rabotheater zijn gasten na afloop van een voorstelling of concert naar hun mening middels een ‘ultra korte enquête’. Er wordt gevraagd om een beoordeling van de voorstelling middels een cijfer tussen de 1 en 10 en of  opnieuw een voorstelling van dezelfde makers bezocht zou worden. In totaal gaven 5.837 gasten hun mening. Het totale aantal bezoekers voor de professionele voorstellingen bedroeg 60.508. Per reservering werden gemiddeld 2,7 kaarten per voorstelling besteld. Dit betekent dat deze 5.873 respondenten 26,2 % van de bezoekers vertegenwoordigen. Dit levert waardevolle informatie op, zowel voor het samenstellen van ons theaterprogramma, als voor de betreffende artiesten en gezelschappen.

Naturally 7 best beoordeelde concert van het seizoen
Onze muziekprogrammering kreeg gemiddeld een zeer hoge waardering. 1.740 gasten gaven hun mening over 41 concerten en het gemiddelde cijfer was een 8,6. Het laagste gemiddelde cijfer voor een concert was een 7,4. De hoogste beoordeling was een 9,6 voor de Amerikaanse zangsensatie Naturally 7. De top 3 bestond verder uit Paskal Jakobsen die met een 9,4 op de tweede plaats eindigt. De derde plaats met een 9,2 gemiddeld wordt gedeeld door maar liefst 6 gezelschappen, te weten: The Analogues, Thijs Borsten Daagt Uit met Tania Kross en Carlos Denia, The Dutch Eagles, Brigitte Kaandorp en het Metropole Orkest, Racoon en de Edwin Evers Band.

Laagste cijfer van dit seizoen voor een cabaretvoorstelling
In totaal gaven 1.648 gasten hun mening over 32 cabaretvoorstellingen. Dit leverde een gemiddelde waardering van 8,1 op voor ons cabaretprogramma.  Slechts één voorstelling kreeg afgelopen seizoen een onvoldoende, maar dit was dan ook meteen een dikke onvoldoende: een 3,1. De top drie wordt aangevoerd door Diederik van Vleuten, hij krijgt voor zijn voorstelling ‘Mijn nachten met Winston Churchill’ een 9,2 gemiddeld. Verder bestaat de top 3 uit Lenette van Dongen met een 9,1 voor haar voorstelling ‘Tegenwind’ en Jandino Asporaat met een 9,0 voor zijn voorstelling ‘Hoe dan ook’.

630 meningen over dansvoorstellingen
20 dansvoorstellingen werden beoordeeld door 630 gasten. Ze gaven deze voorstellingen gemiddeld een 8,2. Het laagste cijfer voor een voorstelling in het genre dans was een 6,3. Ook in deze top 3 weer meer dan 3 voorstellingen. Hoogste beoordeling kreeg de voorstelling ‘Pari Petakan’ van het Dans Ensemble van Armenië met een 9,5 gemiddeld. Vervolgens waren er maar liefst 3 dansgezelschappen die werden beoordeeld met een 8,7, namelijk: Samadhi Dance Company met de voorstelling ‘Hanuman’, Het Nationale Ballet Junior Company met ‘Bubbles’ en Introdans Ensemble voor de jeugd met ‘Wonderland’.

Jeugdvoorstelling Rapunzel krijgt een 9,3
Met 484 gasten die hun mening gaven over 27 voorstellingen lag de respons op de enquête voor jeugdvoorstellingen wat lager dan bij andere genres. Opvallend, naast de hoge gemiddelde waardering van 8,4 voor de jeugdprogrammering, is dat 96,4% van de respondenten antwoordt vaker een voorstelling van dezelfde makers te willen bezoeken. Gemiddeld bedraagt dit percentage 87,4%. De ‘slechtst’ beoordeelde jeugdvoorstelling kreeg toch nog een 7,5. De voorstelling ‘Rapunzel’ van Van Hoorne Entertainment kreeg met 9,3 gemiddeld de hoogste waardering. Op de voet gevolgd door het RO Theater met 9,2 voor ‘De Gelaarsde Poes’ en weer een gedeelde derde plaats met 8,7 voor: de theatergroepen Kwatta en Gnaffel met ‘Perenbomen bloeien wit’ en Percossa & Oorkaan met ‘Tijgers op de trap’.

Uiteenlopende cijfers in het genre toneel
Ook in het genre toneel een wat lagere respons, 407 gasten gaven hun mening over 26 toneelvoorstellingen. Dit leverde een gemiddelde van 7,9 op voor de toneelprogrammering. Het laagste cijfer in het genre toneel was een 5,6. Op de eerste plaats een bijzondere voorstelling, maar ook één die zich aan de rand van het toneelgenre bevindt. De voorstelling ‘Horror’ van Jakop Ahlbom werd beoordeeld met 9,1. Op de gedeelde tweede en derde plaats met 9,0 de voorstellingen ‘Nobody Home’ van Daria Bukvic en ‘Moeders en zonen’ met o.a. Anne Wil Blankers en Paul de Leeuw.

Hoog gemiddelde voor opera en klassieke concerten
In dit genre 1 opera en 8 klassieke concerten die werden beoordeeld door 152 gasten. Het gemiddelde cijfer is met een 8,5 hoog. Ook in dit genre valt op dat 95,6% van de respondenten aangeeft mogelijk vaker een voorstelling/concert van hetzelfde gezelschap te willen bezoeken. Het laagste cijfer is een 7,1. In de top 3 twee concerten en één opera. Het Parnassus Ensemble en Consensus Vocalis scoren een 9,2 met ‘A tribute to Arvo Pärt’. Op de tweede plaats met een 8,9 de gezamenlijke productie van de Nationale Opera, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera: Het Geheime Huwelijk. Op de derde plaats met een 8,8 het Orkest van het Oosten met hun Nieuwjaarsconcert.

André Kuipers best beoordeeld in de categorie Musicals en Overige
614 gasten gaven hun mening over 13 voorstellingen in de categorie Musicals en Overige. Het gemiddelde cijfer voor alle voorstellingen was een 8,2. De diversiteit in voorstellingen in deze categorie is groot. In de top drie bevindt zich een theatercollege, acrobatiek en een musical. Het laagste cijfer in deze categorie was een 6,9. Het hoogst cijfer was een 9,2 en deze is voor het theatercollege van André Kuipers: ‘Een unieke inkijk in het leven van een astronaut’. Tweede plek met een 8,7 is voor de Ashton Brothers met de voorstelling ‘Enfants Terribles’ en de derde plek met een 8,6 voor de musical ‘We Want More’.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.