Theatermaker gezocht 04-05-2017

150 jaar HighTech in Twente en Rabotheater Hengelo zoeken: theatermaker voor het maken van een muziektheaterproductie om de Twentse industriële  geschiedenis, die in Hengelo is begonnen, zichtbaar te maken.

Aanleiding

In 2018 is het 150 jaar geleden dat C.T. Stork zijn machinefabriek in Hengelo startte. Daarmee legde hij de basis voor de industriële revolutie in Hengelo en Twente. C.T. Stork behoort tot de founding fathers van de Nederlandse industrie en de daarvan afgeleide zakelijke dienstverlening. Zonder deze gedreven ondernemer en zijn nazaten was Hengelo niet uitgegroeid tot een bloeiende metaalstad met een bijzonder sociaal karakter. Geleidelijk ontstond een vernieuwend industrieel klimaat, waar tot op heden in de regio Twente de vruchten van worden geplukt.  In 2018 zal daarom ‘150 jaar HighTech in Twente’ worden gevierd.

Dit jubileum biedt een uitgelezen mogelijkheid Hengelo en Twente in de schijnwerpers te zetten.

De Stichting 150 jaar HighTech in Twente stelt een programma samen in de vorm van een festival waarin het verleden, het heden en de toekomst zijn opgenomen.

Een belangrijk programmaonderdeel is de productie van een grootschalige muziektheaterproductie die in co-productie tussen de Stichting 150 jaar HighTech in Twente en Rabotheater Hengelo zal worden gerealiseerd.

Deze muziektheaterproductie vormt de feestelijke afsluiting van het festival in september 2018.

De opdracht

Bent u een professioneel podiumkunstenaar en heeft u belangstelling om in Hengelo een muziektheaterproductie te maken rond het thema “150 jaar HighTech in Twente”, dien dan een plan in. De indieners van de meest aansprekende plannen worden uitgenodigd voor een nadere kennismaking en om hun voorstel toe te lichten.

Criteria

De tot stand te brengen productie dient aandacht te schenken aan de industriële geschiedenis en ontwikkeling vanaf circa 1850 tot de huidige hightech industrie in Twente. Het format is vrij, maar voorwaarde is wel  de deelname van amateurs uit de regio Twente.

Budget

Voor de productie  is in ieder geval € 100.000,- beschikbaar. Een hoger budget is denkbaar, maar in dat geval dienen er aanvullende fondsen gevonden te worden.

Procedure

Belangstelling? Dien dan uiterlijk 31 mei 2017 uw plan met bijhorende begroting in. Plan en begroting mogen uitgebreid, maar kunnen ook kort en bondig zijn.  U kunt uw plan mailen naar Raoul Boer, directeur Rabotheater Hengelo via r.boer@rabotheater.nl


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Jong theatertalent opgelet!
5 oktober 2017 audities in Schouwburg Hengelo Houd jij van acteren, heb je zin om met leeftijdsgenoten (14 t/m 20 jaar) een intensief toneelavontuur aan te gaan? Geef je snel op voor de auditie.
Rabotheater Hengelo heet vanaf nu Schouwburg Hengelo
Met ingang van theaterseizoen 2017/2018 heeft ons theater een nieuwe naam: het Rabotheater heet per 1 september 2017 Schouwburg Hengelo.
Een record van 6.867 theaterbezoekers gaven hun mening over het programma van het Rabotheater.
Maar liefst 6.876 bezoekers van het Rabotheater gaven hun mening over de voorstellingen en concerten in seizoen 2016-2017. Een record!