Zie de Vide: Beeldende Kunst in de vide van Schouwburg Hengelo

Zie de Vide

Voor het zevende seizoen op rij wordt in de vide van het theater werk gepresenteerd van Hengelose professionele beeldend kunstenaars, voor het eerst ook van kunstenaars van over de grens. Gedurende het theaterseizoen worden in periodes van telkens twee maanden de tentoonstellingen van beeldende kunst gepresenteerd.

De organisatie is in handen van Pier van Dijk/BR&T Prod., Hengelo.

De exposities zijn gratis toegankelijk en te bezichtigen vanaf het Zoutplein (centrale hal van Schouwburg Hengelo) tijdens openingstijden van de kassa (ma t/m za 12.00-16.00 uur) en vanuit de Wolvecampfoyer (gelegen op de 1e verdieping) door de bezoekers van de voorstelling in de Rabozaal.

Expositie programma 2019/2020 (wijzigingen voorbehouden)

SEPTEMBER/OKTOBER/NOVEMBER:
Renata de Frankrijker - Hengelo
La Storia ruimtelijke schilderijen

DECEMBER/JANUARI:
Het Wilde Oog - Amersfoort/Nijmegen
Hans Lemmerman / Inge van Run Diva's & Divo's foto's

FEBRUARI/MAART:
Arent Weevers / Danya Weevers - Hengelo
Zo vader, zo dochter niet multimedia (3D) / mode

APRIL/MEI:
Claudia Heinermann - Den Haag
Wolfskinder foto's (nominatie Zilveren Camera)

Het programma wordt samengesteld door Pier van Dijk.

Jaarexpositie in de Wolvecampfoyer door Henk Lassche

45 jaar in het schildersvak
Schilder Henk Lassche zit 45 jaar in het schildersvak. Ter gelegenheid hiervan speelt hij een thuiswedstrijd met twee overzichtstentoonstellingen in zijn woonplaats Hengelo. Schouwburg Hengelo toont zijn werk van 23 september 2018 tot 1 september 2019. Deze is toegankelijk voor bezoekers van de voorstellingen en concerten in de Rabozaal van de schouwburg. 16 december 2018 start de jubileumtentoonstelling in de Hengelose HeArtgallery.

Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt een kleurenbrochure over het leven en werk van Lassche.

Lassche, bekend om zijn landschappelijke, dik geschilderde olieverfschilderijen, had verschillende tentoonstellingen in musea en galeries in binnen- en buitenland. De laatste keer dat er een overzicht van zijn werk te zien was in Hengelo, is 31 jaar geleden.