Zie de Vide: Beeldende Kunst in de vide van Schouwburg Hengelo

Zie de Vide

Gedurende het theaterseizoen worden in periodes van telkens twee maanden in de vide van Schouwburg Hengelo tentoonstellingen van beeldende kunst gepresenteerd van werk van professionele kunstenaars, wonend en werkend in Hengelo. Zie de Vide, voor het vierde seizoen op rij in Schouwburg Hengelo.

De organisatie is in handen van Pier van Dijk/BR&T Prod., Hengelo.

De exposities zijn gratis toegankelijk en te bezichtigen vanaf het Zoutplein (centrale hal van Schouwburg Hengelo) tijdens openingstijden van de kassa (ma t/m za 12.00-16.00 uur) en vanuit de Wolvecampfoyer (gelegen op de 1e verdieping) door de bezoekers van de voorstelling in de Rabozaal.

Expositie programma 2017/2018

SEPTEMBER/OKTOBER:
Rineke Engwerda: schilderijen
Renata de Frankrijker: gemengde media en schilderijen
Gonda Steffens: collages en schilderijen

NOVEMBER/DECEMBER:
Esther de Vries: installatie en objecten. Tentoonstelling 'Spot Aan!'. Deze tentoonstelling is te bezichtigen van 26 november 2017 t/m zondag 31 december 2017.

JANUARI/FEBRUARI:
Edo Zupan: installatie en objecten

MAART/APRIL:
Guus Schildkamp: objecten

MEI/JUNI:
Martha Lucía Steenhuis-Inagán: objecten

Het programma wordt samengesteld door Pier van Dijk.

Tentoonstelling Henk ter Horst

Jaarexpositie Henk ter Horst in de Wolvecampfoyer

Na tentoonstellingen van Theo Wolvecamp en Eef de Weerd is er dit seizoen 17/18 een overzichtstentoonstelling van de schilder Henk ter Horst (1917-1994).

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat deze markante Hengeloër werd geboren. Henk ter Horst nam na zijn loopbaan als huisen decoratieschilder in 1969 de stap om zich volledig aan de kunst te wijden.
Hij werd meester op het kleine formaat en al snel behoorde hij bij de top van de schilderkunst in Overijssel. Maar ook buiten onze provincie maakte hij naam. Zo werd Ter Horst in 1983 uitgenodigd voor een tentoonstelling in museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. In 1992 werd hij geëerd met een overzichtsexpositie in Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

De organisatoren Evelien Snijders en Henk Lassche geven gratis rondleidingen op de zaterdagen 11 november 2017 en 27 januari 2018. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de kassa, telefonisch
via 074-255 6789 of via de website. De Henk ter Horst tentoonstelling loopt van 10 september 2017 tot en met 1 juni 2018.

Klik hier voor de digitale brochure Henk ter Horst.