Werk ohne Autor

Deel deze pagina
vr 05 apr 2019 - 16:00 uur - Asitozaal


Kurt groeit op tijdens de Tweede Wereldoorlog en de verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime raken ook zijn persoonlijke leven. Eenmaal op de kunstacademie in Oost-Duitsland wordt van hem verwacht dat hij meegaat met de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening.

Geen rang (vrije zit):   € 9,75

Hij wordt verliefd op Elisabeth, maar haar vader is Kurt liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn echter verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De jonge kunstenaar vlucht met zijn vrouw naar het vrije Westen, waar hij zichzelf en de ware kunst ontdekt. Van de regisseur van Das Leben der Anderen, geïnspireerd op Gerhard Richter. Prachtige film!

DE, IT, 2018, 188 min. (+ 10 min. pauze) , 12+

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck.

Cast: Sebastian Koch, Tom Schilling, Paula Beer e.a.


Werk ohne Autor is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Gerhard Richter, de Duitse kunstenaar die opgroeide tijdens het nazibewind en volwassen werd in de communistische DDR. Voor dit filmepos keerde regisseur Florian Henckel von Donnersmarck terug naar deze grauwe periode van censuur en onderdrukking. Eerder wist hij zowel Duitsland als de internationale filmgemeenschap te overdonderen met het briljante Das Leben der Anderen (Oscar voor Beste Buitenlandse Film), waarin hij soortgelijke thema’s aan het licht bracht. Werk ohne Autor was te zien op het 75e filmfestival van Venetië en was de Duitse inzending voor Beste Buitenlandse Film voor de 91e Academy Awards.

De film heeft tevens een Oscarnominatie voor beste Niet-Engelstalige film.

 

★★★★★ Filmtotaal: “Een nagenoeg perfecte film”

★★★★ NRC: “Door de goed uitgediepte personages en het elegante script weet dit fraai  historische epos drie uur lang te boeien”

★★★★ De Telegraaf: "Henckel von Donnersmarck weet gitzwarte bladzijden uit zijn vaderlandse geschiedenis op meesterlijke wijze te combineren met een intiem drama”

Geen rang (vrije zit) :   € 9,75   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 7,75   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 7,75   Filmhuis Leden
1e rang :   € 9,75   Normaal tarief
1e rang :   € 7,75   CJP / Jeugd
1e rang :   € 7,75   Filmhuis Leden
Geen rang (vrije zit):   € 9,75
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

  Bohemian Rhapsody  zo 26 mei 2019 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden