Wad

Deel deze pagina
do 21 feb 2019 - 20:15 uur - Asitozaal


De makers van De Nieuwe Wildernis zijn terug met een adembenemende film over het Nederlandse waddengebied. Een uniek Nederlands natuurgebied met al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

Geen rang (vrije zit):   € 9,75

Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit tevoren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen.

NL, 2018, 90 min., 6+

Regie: Ruben Smit

 

We leren het op wereldschaal unieke karakter van het Nederlandse waddengebied kennen door de ogen van een grijze zeehond. We volgen het dier vanaf de geboorte tot aan zijn zoektocht naar een partner. Een reis door alle verschillende leefgebieden in alle seizoenen op die het waddengebied rijk is. Zo maken we uitgebreid kennis met andere bewoners van het waddengebied die ieder op hun eigen wijze proberen te overleven in het onverbiddelijke leefklimaat. Het leven op het wad is dynamisch en zwaar; het is een kwestie van overleven. Op het constante snijvlak tussen eb en vloed in verschillende leefmilieus (van zandplaat tot jong duin, van mosselrif tot kwelder) moet elke bewoner telkens de strijd aangaan met medebewoners, de getijden en het klimaat. Met het accepteren van hun eigen nietigheid en bewonderenswaardige flexibiliteit, tonen alle wadbewoners hun enorme inspanning waardoor ze in dit unieke ecosysteem kunnen over leven.

Geen rang (vrije zit) :   € 9,75   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 7,75   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 7,75   Filmhuis Leden
1e rang :   € 9,75   Normaal tarief
1e rang :   € 7,75   CJP / Jeugd
1e rang :   € 7,75   Filmhuis Leden
Geen rang (vrije zit):   € 9,75
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

  Rocket Man (matinee)  zo 08 sep 2019 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
  Phantom Thread MODE & FILM  za 14 sep 2019 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden