Filmhuis Hengelo - Lola

zo 22 okt 2023 - 15:00 uur - Asitozaal - Filmhuis

Twee getalenteerde zussen in Londen bouwen een machine waarmee ze radio- en tv-uitzendingen uit de toekomst kunnen ontvangen. Al gauw dansen David Bowie, The Stones, The Kinks en allerhande punkgroepen op het scherm. De zussen dansen mee op revolutionaire muziek die nog gemaakt moet worden, een anachronistisch feest in oorlogstijd. Lola is een speelse tijdreis, een ode aan de popmuziek en een bespiegeling over ‘what if’-geschiedschrijving, de manipulatieve macht van de massamedia en het verlangen verleden en toekomst om te buigen naar eigen inzicht, ten goede of ten kwade.

Let op: Op zondag is de theaterkassa gesloten. Kaarten voor deze film kunnen op de dag zelf alleen betaald worden met PIN bij de vrijwilligers van het filmhuis. Verkoop via de website kan tot zaterdag 21 oktober 19:00 uur.

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

 

Regie: Andrew Legge

IE/VK, 2022,80 min. 16+

Cast: Emma Appleton, Stefanie Martini, Hugh O’Conor e.a.

Geen rang (vrije zit) :   € 10,25   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden

IFFR: Hollywood-verhalen over tijdreizen richten zich meestal op culturele rages en trends: kleding, muziek, straattaal en alledaagse technologie. De ingenieus gemaakte Ierse lowbudget sciencefictionfilm Lola steekt daar allemaal de draak mee, maar stelt ook duistere en meer wereldomvattende vragen als: wat was er gebeurd als Duitsland de Tweede Wereldoorlog had gewonnen?

Eye: ‘Een zwart-wit tijdreisfilm over twee zussen in Londen die de loop van de Tweede Wereldoorlog proberen te beïnvloeden met een zelfgebouwde machine.’

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Anderen bestelden ook

Filmhuis Hengelo  The zone of interest  vr 01 mrt 2024 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
Filmhuis Hengelo  Until tomorrow  wo 06 mrt 2024 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis