Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Drie korte films (Overijssels Film festival)

Deel deze pagina
za 19 okt 2019 - 20:15 uur - Asitozaal


Op donderdag 10 oktober start het Overijssels Filmfestival - de vierde editie inmiddels en alweer grootser!

Dit jaar worden in de Overijsselse filmtheaters een maand lang Europese films vertoond rond 'ons culturele DNA'. Ook reist er een expositie mee met foto's van Rikkert Harink en teksten van Theo Hakkert. De feestelijke opening van dit filmfestival vindt evenals vorig jaar plaats in Filmhuis Hengelo, in de filmzaal van de Schouwburg. De openingsfilm is de nieuwste van Ken Loach: Sorry we Missed You, die deze avond bij ons in voorpremière gaat.

Wees er dus snel bij! Programma en informatie van het festival is te vinden op de site www.overijsselsfilmfestival.nl en in de folders.

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Mogelijk gemaakt in Overijssel is een compilatie van drie heel verschillende films die mede door ondersteuning van de provincie zijn gerealiseerd. Waaronder de schitterende, bekroonde en bejubelde animatie 'Mind my mind'. 'Ver van huis' en 'Schuld' completeren de avond.

Schuld

De korte fictiefilm `Schuld’ laat op een humoristische wijze de werking van ons geldsysteem zien. Wat is het wezen van geld? In een pittoresk dorpje arriveert een toerist. Hij neemt een rustige hotelkamer die toevallig even duur is als de schuld van de hotelier aan de bakker. De hotelier lost de schuld af waarop de bakker zijn schuld weer inlost etc. etc. Het geld vliegt door het dorp. Door de onrust die dit veroorzaakt wil de hotelgast zijn geld terug.

 Regie: Patrick Carelsz • NL • 2019 • 8 min

Ver van huis

De documentaire `Ver van huis’ vertelt het ongelooflijke verhaal van een jonge Oekraïense vrouw die tijdens WO II in Duitsland tewerkgesteld wordt en daarna zonder eindbestemming op transport wordt gesteld. De trein stopt per toeval in het grensdorp Glanerbrug (nu gemeente Enschede). De trein vertrekt weer, zij blijft. En net als zij blijft er ook een baby die door de ouders wordt achtergelaten omdat zij er zelf niet meer voor kunnen zorgen. De vrouw en de baby zijn ver van huis en worden Nederlander met een gedeelde identiteit die in een ver verleden en ver buiten onze grenzen ligt

Regie: Ingrid Kleinsma • NL • 2019 • 39 min

Mind my mind

`Mind my mind’ is een zeer originele, schitterende, bekroonde en bejubelde animatiefilm die van binnen uit de ervaringen van de autistische jongen Chris schetst die een romance begint. Hij moet daarbij wel uitdagingen aangaan zoals sociale interactie en conversatie. Hij heeft daar zo zijn manieren voor: Chris’ identiteit behelst meer dan zijn autisme. `Mind my mind’ toert langs de grote internationale festivals en won daar tot nu toe drie keer de publieksprijs voor beste film.

Regie: Floor Adams • NL • 2019 • 29 min

Geen rang (vrije zit) :   € 10,25   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden
Geen rang (vrije zit):   € 10,25
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden